poster-thief-of-certainties--hollandse-nieuwe

the thief of certainties

exhibition, performance, photography, poetry November 3, 2011

 

“Wie is groter? Iemand die de grootheid vindt om tegen de gebeurtenissen in het lot te vechten of iemand die de grootheid vindt om te berusten in de gebeurtenissen in het lot?” – Birgul Tiryaki

“I tried to forget those memories, but those memories refuse to forget me…” – Laser 3.14
Een twintiger wordt wakker in een hotelkamer in Parijs en weet niet hoe hij daar terecht is gekomen. Tijdens zijn zoektocht naar clues komt een kamermeisje binnen. Zij identificeert hem als Antilliaans en helpt hem met zoeken, hem er steeds op wijzend dat zijn realiteit niet de hare is. Wie heeft hier de macht over de realiteit, het verleden en de toekomst?

The Thief of Certainties is onderdeel van MC’s Hollandse Nieuwe 12 Theaterfestival 2011. Het festival is een plek waar jonge nieuwe makers een podium krijgen om hun werk te presenteren. Het thema van dit jaar is Blues, gezien alle bezuinigingsperikelen die het culturele landschap in Nederland treffen. Het stuk van T. Martinus is een samenkomst van poëzie, lokatietheater, dans en fotografie. Met foto’s gemaakt in 2009 toen hij in Parijs was en gedichten heeft Martinus samen met Dewi Reijs (acteur), Ramses Petronia (visuals) en Peer van de Berg (regie-begeleiding) The Thief of Certainties gemaakt.

In het stuk staan migratie en ontheemding centraal. Wie hoort waar thuis? Hoe speelt het koloniale verleden van Nederland een rol in de huidie xenofobische klimaat? Hoe komen we hier doorheen en waarborgen we een gezonde toekomst voor iedereen? Het stuk gaat ook over liefde. Hoe hou je van jezelf en je naaste tegelijk? Grootse vragen die voorbijkomen en antwoorden voor gezocht worden.
The Thief of Certainties is het tweede deel van een drieluik dat ingezet is met The Bearable Ordeal of the Collapse of Certainties dat eerder te zien was tijdens Amsterdam Fringe Festival 2011. T. Martinus was onderdeel van Amsterdam Fringe Festival door in 2010 Mind The Gap at Fringe te winnen.

 

Concept, tekst & spel: T. Martinus
Spel: Dewi Reijs
Regiebegeleiding: Peer van den Berg
Visuals: Ramses Petronia & Non Employees

Data en tijd:
3 november 19.00
4 november 22.30

Lokatie:
MC Hollandse Nieuwe Studio (Openbare Verlichting)
Polonceaukade 5
1014 DA Amsterdam

Entree: 8,50/7 CJP Stadspas/6 stud.
Reserveren: kassa@mconline.nl of 020-606-5050
www.HollandseNieuwe.nl

Dichtbundels te koop:
€15,- The Bearable Ordeal of the Collapse of Certainties.

Te reserveren:
€20,- The Thief of Certainties.